Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Potpisan Sporazum o privremenom finansiranju sa resornim Ministarstvom: Omogućeno neometano obavljanje redovnih aktivnosti

19.01.2023 u 12:31

Izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo Amar Nović potpisao je sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enverom Hadžiahmetovićem Sporazum o privremenom finansiranju poslova koji se odnose na zajedničku komunalnu potrošnju.

Potpisan Sporazum o privremenom finansiranju sa resornim Ministarstvom: Omogućeno neometano obavljanje redovnih aktivnosti Potpisan Sporazum o privremenom finansiranju sa resornim Ministarstvom: Omogućeno neometano obavljanje redovnih aktivnosti Potpisan Sporazum o privremenom finansiranju sa resornim Ministarstvom: Omogućeno neometano obavljanje redovnih aktivnosti

Sporazum se odnosi na period od 1. januara do 31. marta 2023. godine, a zbog Odluke o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za prvi kvartal ove godine.

I direktori drugih komunalnih preduzeća u Kantonu Sarajevo potpisali su ove sporazume koji omogućavaju nesmetano obavljanje poslova održavanja čistoće javnih površina, javnih zelenih površina, dječjih, sportskih igrališta, rekreativnih površina, kao i grobalja te objekata za odvodnju oborinskih voda.