Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Radovi na kanalizacionoj mreži

23.11.2022 u 15:34

Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži Radovi na kanalizacionoj mreži

Nastavljeni su radovi na izradi separatnog priključka u ulici Vrbanjuša br.17. Položeno je pet metara kišne i pet metara fekalne cijevi DN 200, ugrađena dva reviziona okna i postavljena dva poluteška poklopca na istim.

 

U ulici Blagovac br.87 i br.119, vršeni su radovi na montaži separatnih priključaka. Tokom dana završena su dva separatna priključka a položeno je 21 metar keramičke cijevi DN 150 mm.

 

U ulici Branilaca Šipa br. 10-24 u sklopu radova na rekonstrukciji separatnog kanala, ugrađeno je 12 metra DC DN 300 mm. Radovi se nastavljaju.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas je vršilo radove na čišćenju i pročepljenju kanala u ulicama Humska, Kasindolska, Tihovići, Luke, Feriza Menzuke, Spasoja Blagovčanina i na lokalitetu Butila a ručno čišćenje slivnika i podužnih rešetki u ulicama Feriza Tumbula i Tuzlanska. Crpanje septičke jame vršeno je u ulicama Devet šehida, Ranovačka i Vrutci.