Pozivni centar

033 483 400
vijesti

INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA

16.07.2019 u 14:47

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 16. jula 2019. godine zajedno sa saradnicima održao sastanak sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ na čelu sa direktorom Enverom Hadžiahmetovićem.

INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA INTENZIVIRATI AKTIVNOSTI NA IZGRADNJI, REKONSTRUKCIJI I SANACIJI VODOVODNOG I KANALIZACIONOG SISTEMA

Na sastanku je razgovarano o velikim infrastrukturnim projektima sanacije, rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema na području ove lokalne zajednice.

 Između ostalog najviše je bilo govora o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže i postavljanju novog asfalta duž ulica Dolina, Magribija i Kranjčevićeva. Razgovarano je i projektima vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Nedžada Mušića, Hamida Beširevića, Gornja Breka, naseljima Gornji Kromolj, Gornje Poljine, Radava, o novoizgrađenom vodovodu Nahorevo, kao i o tekućoj problematici.

 -Godinama unazad se nažalost samo pričalo o rekonstrukciji Kranjčevićeve ulice, a zbog nerazumijevanja stare uprave komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ nismo nikada mogli do kraja dovesti ovu priču. Raduje nas činjenica da ste spremni sarađivati sa Općinom Centar, a mislim da bi bilo dobro da do kraja ove sedmice potpišemo sporazum o realizaciji projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ove tri ulice. Također, želimo da riješimo snabdijevanje pitkom vodom za sva domaćinstva koja to nemaju. Iskreno se nadam da će saradnja sa novim rukovodstvom ovog preduzeća biti mnogo bolja, jer u proteklih nekoliko godina realizacija ugovorenih projekata koje finansira Općina Centar znatno je sporija od očekivanja. Pojedini ugovoreni i plaćeni projekti nisu još završeni. Ono što očekujemo od nove uprave ViK-a jeste da poveća učinkovitost i ubrza dinamiku realizacije projekata rekonstrukcije, izgradnje i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže. Ne postoji niti jedan problem koji ne možemo riješiti ako radimo zajedno, pojasnio je Ajnadžić.

 Direktor Hadžiahmetović je upoznao načelnika o aktivnostima koje poduzima nova uprava ovog komunalnog preduzeća, te problemima i teškoćama u radu na terenu.

 -Opredjeljenje nove uprave preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ je da otvorimo vrata i krenemo dinamičnije sa realizacijom projekata. Spremni smo potpisati sporazum o realizaciji projekata rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Dolina, Magribija i Kranjčevićeva. O dinamičkom planu i načinu realizacije ovih projekata ćemo se dogovarati u narednom periodu, ali je važno da što prije obezbijedimo pretpostavke za početak realizacije. Preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ vam u punom kapacitetu stoji na raspolaganju. Gdje god postoji mogućnost da uradimo nešto, odazvat ćemo se pozivu i reagovati, poručio je Hadžiahmetović.

 

Preuzeto: Press služba Općina Centar