Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile

10.06.2019 u 12:59

Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile Aktivnosti na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile

Na objektu Aerisani mastolov/pjeskolov, došlo je do pucanja nosača elektro kablova za rad mosta, te je isti zaustavljen do daljnjeg, dok se ne zavari nosač i sanira šteta.

Na postrojenju se vrši osposobljavanje pumpi za mast, smještenih u jami sa mašću objekta Aerisani mastolov/pjeskolov, kao i čišćenje i postavljanje sajle na pumpi br. 2.

U sklopu sanacije spremnika biogasa na PPOV Butila, danas je počelo izvođenje radova na postavljanju gromobranske zaštite od starne Unioninvesta. Napravljen je dodatni otvor, da bi se ispraznio klasirer pijeska i opet profunkcionisao elktromagnetni ventil, koji se začepio usljed velikih nanosa kiše i pijeska tokom prošle sedmice.