Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Aktivnosti “Pogona Kanalizacija”: POPRAVKE I REKONSTRUKCIJE ULIČNIH KANALA

16.05.2019 u 10:34

Aktivnosti “Pogona Kanalizacija”:  POPRAVKE I REKONSTRUKCIJE ULIČNIH KANALA Aktivnosti “Pogona Kanalizacija”:  POPRAVKE I REKONSTRUKCIJE ULIČNIH KANALA Aktivnosti “Pogona Kanalizacija”:  POPRAVKE I REKONSTRUKCIJE ULIČNIH KANALA Aktivnosti “Pogona Kanalizacija”:  POPRAVKE I REKONSTRUKCIJE ULIČNIH KANALA

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata, u toku protekla dva dana, izvršila je planirane aktivnosti na održavanju kanalizacionog sistema.

Jučer su radnici ove službe, u ulici Budžak bb izvršili popravku uličnog kanala profila 600 mm. U ulici Alipašina, ispod mosta na Ciglanama, izvršena je zamjena teškog poklopca na kanalizacionoj mreži.

Po planu aktivnosti ove službe, radnici su u ulici Skenderija br.13, izvršili popravku revizionog okna. U ulici Veliki Kačanik br.8  počela je rekonstrukcija uličnog kanala profila 200 mm. Zbog nepristupačnosti terena, radovi se odvijaju ručno.

Pored redovnih aktivnosti Pogona „Kanalizacija“, radnici pogona pristupili su i radovima osiguranja objekta i opreme u ulici Terezija.  Jučer je počelo postavljanje zaštitne ograde granicom naše parcele i nove ulice Muamera Omerbegovića. Ograda se postavlja od ulice Terezija do poslovnog objekta, gdje su parkirane cisterne ovog pogona. Time se zatvara prilaz našem objektu, koji je do sada bio otvoren.

Na kraju ovog teksta, objavljujemo i zahvalnicu radnicima Pogona Kanalizacija, a koja je jučer stigla ispred Službe za opće poslove, sigurnost i zaštitu KJKP“POKOP“. Naime, oni su pohvalili aktivnost ovih radnika, koji su na lokaciji groblja Bare uspješno riješili problem začepljenja odvoda, koji je bio aktuelan duži period.