Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Na Rezervoaru "Hrid": IZVRŠENA UGRADNJA ELEKTROMAGNETNOG MJERAČA PROTOKA

11.04.2019 u 16:41

Na Rezervoaru "Hrid": IZVRŠENA UGRADNJA ELEKTROMAGNETNOG MJERAČA PROTOKA Na Rezervoaru "Hrid": IZVRŠENA UGRADNJA ELEKTROMAGNETNOG MJERAČA PROTOKA Na Rezervoaru "Hrid": IZVRŠENA UGRADNJA ELEKTROMAGNETNOG MJERAČA PROTOKA

U toku su radovi ugradnje mjerne opreme na glavnoj odlaznoj cijevi sa izgradnjom šahta na Rezervoaru "Hrid". U sklopu ovih aktivnosti izvršeno je rasijecanje dijela cjevovoda profila DN 350 mm nakon čega je izvršena ugradnja čeličnog cjevovoda profila DN 300 mm i elektromagnetnog mjerača protoka.

Koordinacijom Službi za održavanje vodovodne mreže i objekata, Službe za proizvodnju i distribuciju vode, Službe za mašinsko održavanje koje su izvršile montažu mjerača protoka, omogućit  će  se tačno  mjerenje  protoka  vode  u zoni Hrid.  

Naime, ovim radovima će se postići kontinuirano praćenje protoka vode u  cilju  smanjenja  gubitaka  i neprihodovane vode u Kantonu Sarajevo.

Također, napominjemo da se radovi privode kraju te će se nakon završetka izvršiti upuštanje vode u sistem i uspostaviti normalizacija u vodosnabdijevanju u ulicama: Huremuša, Bistrik, Garaplina, Hrvatin, Bakarevića, Alifakovac, Megara, Franjevačka, Ibrahima hafiza Trebinjca, Hulusina, Turbe, Dugi sokak, Isevića sokak, Avdage Šahinagića i Mehmeda Mujezinovića.