Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Održan je sastanak između Načelnika Nermina Muzura i v.d. direktora KJKP ViK Rusmira Salića,

18.09.2021 u 16:26

Održan je sastanak između Načelnika Nermina Muzura i v.d. direktora KJKP ViK Rusmira Salića,

U prostorijama Općine Ilidža održan je sastanak između Načelnika Nermina Muzura i v.d. direktora Rusmira Salića, v.d. izvršnog direktora Adnana Šeraka KJKP ViK d.o.o. Sarajevo na temu problematike vodovodne i kanalizacione mreže na području Općine Ilidža.
Razgovarano je o mogucim koracima i uslovima preuzimanja vodovodnih i kanalizacionih mreža u nadležnost našeg preduzeća.
Dogovorene su aktivnosti koje je neophodno realizovati do kraja tekuće godine, te se razgovaralo i o  planovima za 2022. godinu na području Općine Ilidža. Istakli smo da dobra saradnja i komunikacija komunalnih preduzeća i Općina KS moraju biti zajednički cilj obje strane kako bi građani imali adekvatne uslove za život, ali i lakše prebrodili izazove sa kojima se susrećemo.
U narednih desetak dana održat će se novi sastanak sa stručnim službama, a glavna tema istog će biti četiri konkretna problema i to: neophodne aktivnosti ka rješavanju vodosnabdijevanja na području Rakovice, kanalizacije Osjek i Butmir, te vodovodna i kanalizaciona mreža MZ Blažuj.