Pozivni centar

033 483 400
vijesti

J A V N I O G L A S za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju do 12 /dvanaest/ mjeseci

14.04.2021 u 00:00

J A V N I  O G L A S  za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju   do 12 /dvanaest/ mjeseci

Na osnovu člana 20a. Zakona o radu („Službene novine Federacije BiH“ br: 26/16 i 89/18), člana 3. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima sa javnim ovlaštenjima  na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivači kanton, grad ili općina, te privrednim društvima u kojima kanton, grad ili općina  učestvuju sa više od 50% kapitala ( „Službene novine Kantona Sarajevo“ broj: 9/19 i 21/19),Uredbom o jedinstvenim kriterijima i pravilima zapošljavanja branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općina u Kantonu Sarajevo,(„Službene novine Kantona Sarajevo“ br. 37/20), člana 6. Pravilnika o radu KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, a u skladu sa Odlukom v.d. Direktora br: 01-03/21 od 25.03.2021.god. i prethodne saglasnosti Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture,prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša broj: 05-30-9283/21 od 12.03.2021.godine, KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo raspisuje

 

J A V N I  O G L A S

za prijem radnika u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju

 do 12 /dvanaest/ mjeseci

  

  I – Radno mjesto

  1.  Radnik NK – 18 izvršilaca

 

II - Kandidati koji se prijavljuju, trebaju ispunjavati sljedeće uslove:

  • da su državljani Bosne i Hercegovine
  • da su stariji od 18 godina
  • da imaju opću zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova

Uslovi radnog mjesta

 

1.) -NK, nekvalifikovani radnik

Opis poslova :

Obavlja poslove na iskopu i sanaciji istog,

Rukuje sa mašinama i uređajima (rezačice za asfalt, pumpe za crpanje vode, vibronabijači i dr.) i vodi računa o pravilnoj upotrebi istih,

Vodi računa o sigurnosti i bezbjednosti u saobraćaju, prilikom iskopa vodi računa o podzemnim instalacijama drugih firmi i brine o primjeni tehničko-zaštitnih mjera na gradilištu.,

Poštuje mjere vezane za ispravnost u sanitarno-tehničkom smislu,

Radi i druge poslove po nalogu Glavnog koordinatora,

Odgovoran je za implementaciju sistema kvaliteta.

Mjesto rada: Sarajevo

Radno vrijeme: 7:30-16:00

Osnovna plaća: 794,00 KM

 

Potrebni dokumenti :

 

Kandidati su dužni uz potpisanu prijavu, sa kratkom biografijom i kontakt podacima (adresa prebivališta, telefon i e-mail), dostaviti sljedeće dokumente u originalu ili ovjerenoj fotokopiji :

  • Izvod iz matične knjige rođenih
  • Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)
  • Potvrdu o mjestu prebivališta - CIPS (ne starija od 6 mjeseci)

III – Dodatna dokumenta

 

Prioritet pri zapošljavanju imaju kandidati korisnici prava u smislu Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj. 37/20) i posebnih zakona.

Prvenstvo pri zapošljavanju kandidati pripadnici branilačke populacije dokazuju uvjerenjem/rješenjem nadležnog organa kojim se dokazuje status korisnika po ovoj uredbi, a koji imaju prebivalište na području Kantona Sarajevo.

Da bi mogli ostvariti pravo na prvenstvo pri zapošljavanju, kandidati su dužni uz prijavu dostaviti:

1. Dokaz o statusu pripadnosti branilačkoj populaciji (potvrda, uvjerenje, rješenje i sl.)

 

Vrednovanje kandidata koji imaju prioritet pri zapošljavanju vršit će se u skladu sa članom 6. Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica  u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj. 37/20 i 38/20).

 

IV - Napomena

  • Kandidati su dužni uz prijavu na Javni oglas priložiti originale ili ovjerene fotokopije naprijed navedenih dokumenata;
  • Izabrani kandidat je dužan, prije potpisivanja Ugovora o radu, dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta.

 

V -  Kandidati čija je dokumentacija uredna, potpuna i blagovremena i koji ispunjavaju uslove iz Javnog oglasa bit će obavješteni putem e-maila ili usmenim putem (telefonski - uz sačinjavanje zabilješke) o datumu i vremenu održavanja usmenog ispita.

Kandidati će biti pismeno obaviješteni o ostvarenim rezultatima usmenog ispita.

 

Ako uredno obavješten kandidat ne pristupi polaganju usmenog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u oglasnoj proceduri i neće biti pismeno obavješten o ishodu Javnog oglasa.

 

VI – Rok za podnošenje prijava

Rok za podnošenje prijava je 10 (deset) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Oslobođenje“.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom u zatvorenoj koverti dostaviti lično na protokol preduzeća ili preporučenom poštom na adresu:

 

KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo

Ul. Jaroslava Černija broj 8.

71 000 Sarajevo

sa naznakom

„Prijava na Javni oglas – Ne otvarati“

 

Na poleđini koverte obavezno upisati ime i prezime, adresu, kontakt telefon i naziv radnog mjesta na koje se kandidat prijavljuje.

 

VII - Neblagovremene, neuredne ili nepotpune prijave, kao i kopije dokumenata koje nisu ovjerene, neće se uzeti u razmatranje.

Kandidati, čija dokumentacija je neuredna, nepotpuna i neblagovremena, bit će pisanim putem obavješteni sa navođenjem razloga zašto pristigla prijava nije ispravna, uz mogućnost uvida u dostavljenu dokumentaciju, u roku od 3 (tri) dana od dana prijema obavijesti.


Priložena dokumentacija neće se vraćati osim na pismeni zahtjev kandidata koji su istu dostavili u originalu.

 

Poslovnik o radu komisije dostupan je na web stranici preduzeća  www.viksa.ba

 

VIII – Kontakt telefon osobe zadužene za davanje dodatnih informacija je 033/483-492

                                                                       

 

KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo

 

KOMISIJA ZA PROVOĐENJE JAVNOG OGLASA

Broj: 13-04/21

Sarajevo, 13.04.2021.god.

 

Na osnovu Rješenja o imenovanju komisije za provođenje javnog oglasa, broj: 13-4/21 od  13.04.2021.godine, a u skladu s članom 8. stav (7) Uredbe o postupku prijema u radni odnos na određeno i neodređeno vrijeme u zavodima, agencijama, direkcijama i upravnim organizacijama, pravnim licima s javnim ovlaštenjima na teritoriji kantona, grada ili općine, u javnim ustanovama i javnim preduzećima čiji su osnivači kanton, grad ili općina, te u privrednim društvima u kojima kanton, grad ili općina učestvuju sa više od 50% ukupnog kapitala („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 9/19) i člana 3. Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ , br.37/20 i 38/20) Komisija donosi:

 

POSLOVNIK O RADU KOMISIJE ZA PRIJEM RADNIKA

U RADNI ODNOS NA ODREĐENO VRIJEME

 

PREDMET

Član 1.

Ovim Poslovnikom  uređuje se provođenje procedure izbora kandidata po javnom oglasu za prijem  radnika na određeno vrijeme u trajanju do 12 mjeseci, za radno mjesto:

  1. Radnik NK – 18 izvršilaca

koji će biti  objavljen  u dnevnom  listu Oslobođenje  dana  14.04.2021.godine, na web stranici  JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo (www.szks.ba) , i web stranici preduzeća (www.viksa.ba.)

 

OBLASTI PROVJERE  ZNANJA

Član 2.

Za radno mjesto „Radnik NK“ predviđen je usmeni ispit .

SADRŽAJ ISPITA

Član 3.

Usmeni ispit /intervju traje cca 10 minuta. Pitanja postavljaju članovi komisije, a pitanja su usmjerena na:

•          stepen znanja kandidata o radnom mjestu za koje se kandiduje (opisa poslova radnog mjesta), djelatnost preduzeća

•          motivisanost kandidata za radni angažman, kultura ophođenja, opći dojam 

BODOVANJE

Član 4.

Maksimalan broj bodova  iznosi 100.

Bodovanje na usmenom ispitu:

• stepen znanja kandidata o radnom mjestu za koje se kandiduje (opisa poslova radnog mjesta),djelatnost preduzeća (maksimalno 50 bodova)

 • motivisanost kandidata za radni angažman, kultura ophođenja, opći dojam  (maksimalno 50 bodova)

PRIORITET PRI ZAPOŠLJAVANJU

Član 5.

Prioritet pri zapošljavanju imaju kandidati korisnici prava u smislu Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj. 37/20 I38/20) i posebnih zakona.

Prvenstvo pri zapošljavanju kandidati pripadnici branilačke populacije dokazuju uvjerenjem/rješenjem nadležnog organa kojim se dokazuje status korisnika po ovoj uredbi, a koji imaju prebivalište na području Kantona Sarajevo.

Da bi mogli ostvariti pravo na prvenstvo pri zapošljavanju, kandidati su dužni uz prijavu dostaviti i sljedeće dokaz:

1. Dokaz o statusu pripadnosti branilačkoj populaciji (potvrda, uvjerenje, rješenje i sl.)

 

Vrednovanje kandidata koji imaju prioritet pri zapošljavanju vršit će se nakon bodovanja  po okončanju kompletne oglasne procedure u skladu sa članom 5. Uredbe o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj. 37/20 od 17.09.2020.god.i 38/20 od 24.09.2020.god.) tako što se na ukupan broj ostvarenih bodova u zavisnosti od pripadnosti branilačkoj populaciji, dodaju i dodatni bodovi, tako da se na ukupan broj prethodno ostvarenih bodova  dodaje postotak od istih i to za:

(a) dijete šehida, poginulog, umrlog, nestalog branioca bez oba roditelja 50%

(b) lice u statusu člana porodice šehida/poginulih, umrlih i nestalih branioca, pri čemu djeca imaju prednost 35%

(c) lice u statusu ratnog vojnog invalida i to od X grupe 27,5% + 0,3% za svaku narednu grupu invalidnosti do I grupe 27,5 - 30,2%

(d) lice u statusu demobiliziranog branitelja za 1 godinu Učešća u Oružanim snagama 23,5 - 27,1%

(e) dijete ratnog vojnog invalida od X grupe 20,5% + 0,3% za svaku narednu grupu invalidnosti do I grupe 20,5 - 23,2%

(f) dijete demobiliziranog branitelja sa 1 godinom učešća u oružanim snagama 16,4-20%

(g) lice u statusu dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja dobija dodatno 10%

(h) dijete dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja dodatno 5%

(i) lice u statusu organizatora otpora sa učešćem od 18.09.1991. do 15.10.1991. godine dodatno 3%

(j) lice u statusu organizatora otpora, veterana sa učešćem od 15.10.1991.god. do 15.04.1992.god. dodatno po 0,3% po mjesecu u datom periodu 0,3-1,8%

(k) lice u statusu maloljetni branitelj  dodatno 2%

(l) dijete umrlog demobiliziranog branitelja i ratnog

vojnog invalida dodatno 1%.

Član 6.

Komisija na  osnovu konačno  utvrđenih bodova  sačinjava Listu uspješnih kandidata.

Listu uspješnih kandidata potpisuju svi članovi komisije koju dostavljaju poslodavcu- direktoru preduzeća u roku od 3 (tri) radna dana nakon obavljenog usmenog ispita. a koju dostavlja poslodavcu .

Član 7.

Komisija je obavezna da obavijesti sve  kandidate o rezultatima provedenog ispita putem pošte.

Član 8.

U slučaju da Komisija u svom radu utvrdi opravdanu potrebu izmjene ili dopune Poslovnika o radu (potreba pojašnjenja odredaba Poslovnika, jasnijeg definisanja određenih članova ili druge ukazane opravdane potrebe) , može uz nadzor supervizora, donijeti njegove izmjene i dopune koje je poslodavac - direktor preduzeća dužan objaviti na web stranici preduzeća  i isti zadržati sve do okončanja

Član 9.

Član Komisije će odmah, a najkasnije dva dana od dana saznanja za razloge izuzeća zatražiti izuzeće u Komisiji, ukoliko je srodnik nekog od prijavljenih kandidata u prvoj ili pobočnoj liniji do četvrtog stepena i u tazbinskoj liniji do drugog stepena.

O zahtjevu za izuzeće iz stava (1) ovog člana poslodavac-direktor preduzeća donosi odluku najkasnije u roku od tri dana od dana podnošenja zahtjeva, a protiv ove odluke žalba nije dopuštena.

Član 10.

Ovaj Poslovnik stupa na snagu danom donošenja i primjenjivat će se do okončanja konkursne procedure i potpisivanja ugovora sa izabranim kandidatima.