Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

06.04.2021 u 14:37

Danas su ekipe Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata, po planu dnevnih aktivnosti, popravljale kvarove i vršile radove u okviru NRW projekta, polaganje cjevovoda, izradu novog priključka, te sanaciju iskopa na više lokacija.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Popravke kvarova na glavnoj vodovodnoj cijevi vršene su u ulicama: Magistrala, Iza gaja, Husinjska, u kojoj je osposobljen i zatvarač. U ulici Panjina kula popravljen je kvar na glavnoj i priključnoj cijevi a kvarovi na priključcima popravljeni su u ulicama Partizanskog odreda Zvijezda i Tepebašina. U ulici Prnjavorska, pored popravke kvara na priključku izvršena je popravka ventila a iznađen je i osposobljen još jedan ventil.

 

U ulici Kupreška nastavljaju se radovi na polaganju cjevovoda profila DN 100 mm. Danas je položeno 15 metara cjevovoda.

 

U ulici Hasana Merdžanovića izvode se radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu. Na lokalitetu Blagovac III izvršeno je spuštanje hidranta na nivo saobraćajnice a na  uglu ulica Tepebašina i Gorica radovi će se nastaviti. U ulici Teočačka, po nalogu inspekcije, izvršeno je isključenje bespravnog potrošača. Izmjena uličnog ventila urađena je u ulici Butmirskog bataljona.