Pozivni centar

033 483 400
vijesti

U ulici Nova: EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD

15.03.2019 u 16:43

U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD U ulici Nova:    EKIPE „ViK“-a SANIRAJU OŠTEĆENI CJEVOVOD

 

 

 

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata i Služba za mašinsko održavanje u ulici Nova, vrše popravku kvara na cjevovodu profila DN 600 mm. Radi se okvaru na dolaznom čeličnom cjevovodu iz Rezervoara “Skenderija”.

 

Potisni cjevovod je na pojedinim dijelovima oštećen zbog klizanja tla te su ovi radovi vrlo osjetljivi. Ekipe KJKP “ViK”-a su od jutros na terenu i poduzimaju sve aktivnosti kako bi sanirali kvar. Radovi se odvijaju na dubini od oko 2 metra i u vrlo otežanim uslovima, s obzirom da se radi o strmom terenu. Služba za mašinsko održavanje trenutno vrši varenje cijevi kako bi se sanirao oštećeni dio cjevovoda.

 

Ovi radovi su zahtjevali prekid u vodosnabdijevanju u ulicama od Skenderije do Baščaršije (centralni dio). Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po završetku radova u poslijepodnevnim satima.

 

Ovim putem molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje.