AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 23.02.2021 u 14:05

Resorni ministar i načenik Općine Centar u radnoj posjeti VIK-u: DOGOVORENA INTENZIVNIJA SARADNJA

Danas je KJKP “Vodovod i kanalizacija”d.o.o. Sarajevo posjetila delegacija u čijem sastavu su bili ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Enver Hadžiahmetović i načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, sa saradnicima.

Domaćin ovoj delagaciji bila je v.d. direktorica KJKP “ViK”-a Aida Pendek i članovi Uprave preduzeća, v.d. izvršni direktori: Almir Pamuk, Amela Kadić i Nihad Žilić.

Cilj ove radne posjete bilo je razmatranje aktuelne problematike vezane za vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu na lokalitetu Općine Centar.

Direktorica preduzeća, Aida Pendek, nakon pozdravne riječi, naglasila je da je tema ovog sastanka realizacija projekata koji su počeli prošle godine, kao i projekti koji nas čekaju u ovoj godini.  

U svom obraćanju, resorni ministar Enver Hadžiahmetović, naveo je, da je preduzeće stabilno poslovalo u prošloj godini, vodosnabdijevanje je bilo uredno a da u ovoj godini krećemo sa realizacijom mnogobrojnih projekata koji su u interesu građana.    

Načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, istakao je da u realizaciji projekata moramo biti što operativniji. Ove godine potrebno je riješiti mnogobrojne probleme vodovodne i kanalizacione infrastrukture. Kranjčevićeva ulica, druga faza i Jukićeva ulica su dva strateška projekta, ulica Alipašina, te da nema asfaltiranja ulica, dok se ne zamijeni infrastruktura. Općina Centar je spremna finansijski podržati i učestvovati u realizaciji svih projekata bitnih za građane.

Govorilo se i o mnogim drugim lokalitetima, za koje se treba pripremiti projektna dokumentacija. Za Pumpnu stanicu “Gornji Kromolj” u toku je priprema tenderske dokumentacije.

Sastanak je bio prilika, da svi učesnici razmijene informacije a sve u cilju rješavanja gorućih problema stanovnika ove općine. Dogovorena je još bolja i intenzivnija saradnja.

Sastanak je održan u sali za sastanke, u ulici J. Černija.