Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

19.10.2020 u 14:48

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata, danas je vršila radove na popravci kvarova na 14 lokacija. Popravke priključaka vršene su u ulicama Gorica, Safeta Isovića na dvije lokacije, Armije BiH a u ulicama Hercegovačka i Armije BiH izvršeno je blindovanje priključaka. Popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi DN 200 i DN 500, vršena je na dva mjesta u ulici Vilsonovo šetalište. Radovi na demontaži hidranta i izrada privremene veze izvršena je u ulici Humska- Ruđera Boškovića.

U toku su i radovi na popravci kvarova u ulicama Saliha Behmena, Ugorsko i na lokalitetu Hotonj IV.

Na lokalitetu Bjelašnice izvode se radovi na izradi novih priključaka na vodovodnu mrežu.

 

Pored radova na popravci kvarova, u ulici Gorica nastavljeni su radovi na polaganju cjevovoda DN 100 a danas je položeno 18 metara cijevi. Radovi na prebacivanju priključaka na novopoložene cjevovode vršili su se u ulicama Džemala Bijedića, Hamida Beširevića i na lokalitetu Ugorsko. U ulicama Džemala Bijedića položeno je 24 metra cijevi DN 100. Jedna ekipa vrši radove na sanaciji iskopa na više lokacija.

     .