Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI

29.07.2020 u 15:07

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  AKTIVNOSTI NA VODOVODNOJ MREŽI

U ulici Humska izvršena je popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 300 mm i popravka kvara na priključku. Kvar na glavnoj cijevi DN 300 mm popravljen je i u ulici Sarajevskih gazija. U ulici Grbavička popravljen je kvar na cijevi profila DN 80 mm a hidrant podignut na odgovarajući nivo.  

 

U Trebevićkoj i Podigmanskoj ulici izvršena je popravka kvara na priključku, u ulici Jarčedoli rekonstrukcija priključka i blindovanje starog.

 

U ulici Muje Šejte izvođeni su radovi na uvezivanju novopoloženog cjevovoda DN 200 mm, te radovi na prebacivanju priključaka na novopoloženi cjevovod. Prebačeno je pet priključaka.

 

U ulici Put Famosa vršeno je izmiještanje cjevovoda DN 400 mm, DN 200 mm i DN 150 mm. Položeno je četiri metra cijevi profila DN 200 mm, urađena veza DN 200/100 mm.

 

U ulici Brezanska počeli su radovi na polaganju cjevovoda DN 100 mm i DN 150 mm. Ugrađeno je čvorište i položeno 12 metara cijevi profila DN 150 mm.

 

U ulici Očaktanum osposobljen je ulični ventil a u ulici Barica izvršeno je pročepljenje i čišćenje  reducir ventila.  

 

U toku su radovi na popravkama kvarova u ulicama Nusreta Aganovića i Zagrebačkoj.