Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butile: TRANSPORT DEHIDRIRANOG MULJA NA PRIVREMENE DEPONIJE

07.07.2020 u 13:37

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butile:  TRANSPORT DEHIDRIRANOG MULJA NA PRIVREMENE DEPONIJE Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butile:  TRANSPORT DEHIDRIRANOG MULJA NA PRIVREMENE DEPONIJE Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butile:  TRANSPORT DEHIDRIRANOG MULJA NA PRIVREMENE DEPONIJE Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda Butile:  TRANSPORT DEHIDRIRANOG MULJA NA PRIVREMENE DEPONIJE

Na Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda Butile, finalni, dehidrirani mulj se skoro svakodnevno transportuje iz skladišta za deponovanje mulja iza dekantera A470 na privremene deponije. Pun kamion prenosi oko 12 m3 odvodnjenog mulja. Do sada je u julu mjesecu ove godine, prebačeno 324 m3 mulja na deponije a mjesečni prosjek je oko 500 m3 mulja.

Izvršen je redovan servis klima uređaja od strane firme „IMTEC“. Klime su očišćene, dezinfikovane, napunjene freonom i osposobljene za nesmetan rad u predstojećem periodu velikih vrućina.

Također, na PPOV Butila vršeno je uklanjanje nedostataka na gromobranskoj instalaciji. Ovu aktivnost su vršili predstavnici firme „Čip sistemi“. Predmet rada su B objekti - glavni projekti rekonstrukcije postojećih objekata i C objekti - glavni projekti novih objekata.