Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA

03.06.2020 u 15:15

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA POLAGANJU CJEVOVODA

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata danas je u ulicama Grdonj i Muhameda ef. Pandže, vršila radove na polaganju cjevovoda, profila DN 100 mm. U ulici Fra Matije Divkovića izvršeno je blindovanje cjevovoda DN 80 mm, uvezivanje, odnosno prebacivanje privremenih priključaka na provizorni vod, te izmjena zatvarača DN 65 mm, kao i popravka kvara na priključku. U ulici Šehidska vršeni su radovi na ispiranju cjevovoda profila DN 150 mm, dužine 660 metara. U ulici Hasana Kaimije izvršene su pripreme za tlačnu probu, formirano je ispirno mjesto, te novi cjevovod napunjen vodom. U ulici Ibrahima Perviza zamijenjen je ulični ventil i izvršena rekonstrukcija priključka a u ulici Džemala Bijedića ukinut je hidrant DN 80 mm, blindovanje na zatvaraču.

 

Radovi na popravci kvarova vršeni su u ulicama: Bulevar branilaca Dobrinje, Prnjavorska, Triglavska, Milana Preloga, Armaganuša, Milinkladska, Mandrina. Radovi su vršeni i u ulici Bakije sokak, gdje je izvršeno ukopavanje cijevi u dužini od sedam metara a iskop je rađen ručno. Također, vršene su i sanacije iskopa.