Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

02.06.2020 u 15:07

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata danas je izvodila radove na popravljanju kvarova, polaganju cjevovoda, prebacivanju priključaka na provizorni vod, radove na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu, ispiranje cjevovoda, te sanaciju iskopa.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Radovi na popravci kvarova izvođeni su u ulicama, po planu dnevnih aktivnosti. U ulicama Smaila Šikala i Izeta Karšića, gdje su nastavljeni radovi na popravci kvarova, zbog specifičnosti terena, iskop je vršen ručno. Na lokalitetu Kobilja glava - Novi rezervoar, popravljen je kvar na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 300 mm. Popravka kvara na priključku izvršena je u ulici Posavska.

 

Radovi na polaganju cjevovoda izvode se u ulicama Muhameda ef. Pandže, Hasana Kaimije i Grdonj a u ulici Teočačka vršena je tlačna proba. Radovi na prebacivanju priključaka na provizorni vod izvođeni su u ulici Fra Matije Divkovića. Danas je izvršeno uvezivanje deset privremenih priključaka.

U ulicama Šehidska i Avde Smajlovića vršeni su radovi na ispiranju cjevovoda a na lokalitetu Bjelašnice radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu.

Pored navedenih aktivnosti, izvođeni su i radovi na sanaciji iskopa.