AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 22.05.2020 u 16:39

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata danas je vršila radove na popravljanju kvarova, polaganje cjevovoda, radove na prebacivanju priključaka na novopoloženi cjevovod, izradu veze za ispiranje novopoloženog uslovljenog cjevovoda, saniranje iskopa.

U ulici Antuna Hangija izvršena je popravka kvara obradom spoja na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 100 mm. U ulici Rudnik popravljen je kvar na priključnoj cijevi na tri lokacije. Radovi su vršeni i u ulici Ustanička.  U Rosuljama je izvršeno priključenje  na cijev DN 100 mm a na Kobiljoj glavi popravka priključka.  Izrada veze za ispiranje novopoloženog uslovljenog cjevovoda izvedena je u ulici Mali Kiseljak.

 

Pored radova na popravci kvarova, služba je izvodila i radove na polaganju cjevovoda. U ulici Muhameda ef. Pandže položeno je 60 metara cijevi profila DN 400 mm a u ulici Hasana Kaimije 25,5 metara cjevi profila DN 100 mm. Radovi na prebacivanju priključaka na novopoloženi cjevovod izvođeni su u ulici Nadira Kafedžića. Na više  lokaliteta vršena je sanacija iskopa.   

U toku su radovi na popravci kvara u ulici Mala Berkuša.