Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: MONTAŽA SEPARATNOG ULIČNOG KANALA

19.05.2020 u 15:10

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata:  MONTAŽA SEPARATNOG ULIČNOG KANALA Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata:  MONTAŽA SEPARATNOG ULIČNOG KANALA Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata:  MONTAŽA SEPARATNOG ULIČNOG KANALA

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata, na lokalitetu Bjelašnica-Babin do, danas je vršila montažu separatnog uličnog kanala poliesterskim cijevima profila 300 mm u dužini 12 metara. Također je urađena montaža kanalizacionog priključka u dužini tri metra profila 300 mm sa izradom revizionog okna.

U ulici Brezanska nastavljeni su radovi na montaži separatnih priključaka. Danas su urađena četiri separatna kanalizaciona priključka.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, vrši radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Trg zlatnih ljiljana. Mašinsko čišćenje slivnika vrši se u ulicama Muhameda Kantardžića i Hifzi Bjelevca a ručno čišćenje slivnika i podužnih rešetki na Alifakovcu. Čišćenje kanala vrši se u ulicama Hasana Bibera, Bakarevića i Ruđera Boškovića a crpanje i pročepljenje kanala na Palama.