Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

19.05.2020 u 14:46

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Uposlenici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata danas su vršili radove na rekonstrukciji cjevovoda profila DN 300 mm u ulici Teočačka. Polaganje cjevovoda profila DN 400 mm vršeno je u ulici Muhameda ef. Pandže.

U ulici Hasana Kaimije, nakon izvršenih pripremnih radova za rekonstrukciju, položeno je 15 metara cjevovoda profila DN 100 mm. Radovi na prebacivanju priključaka i izradi veze na novopoloženi cjevovod izvođeni su u ulici Dobroševićka. U ulici Blažuj vršeno je uvezivanje novopoloženog cjevovoda profila DN 100 mm a u ulici Grdonj nastavljeni su radovi na polaganju cjevovoda.  

 

Pored navedenog, vršene su aktivnosti na popravkama kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama: Srđana Aleksića, Adema Buće na dvije lokacije, Muje Šejte, Ejuba Delalića, Šipska, Iza gaja, Trčivode, Humačka ploča, Izeta Karšića, Porodice Šehić i Hasana Bibera. U ulici Maria Mikulića izvršena je popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 100 mm, kao i u ulici Nalina.

Ispiranje novopoloženog cjevovoda vršeno je u ulici Nadira Kafedžića. Izvođeni su i radovi na sanaciji iskopa.