Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI TOKOM VIKENDA

20.01.2020 u 09:43

• U ulici Derviša Numića, ugao ulice Teočaćka, došlo je do puknuća glavne vodovodne cijevi, kvar saniran, te izvršena izmjena iste

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI TOKOM VIKENDA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI TOKOM VIKENDA Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI TOKOM VIKENDA

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je tokom vikenda, 18. i 19. januara 2020. godine, u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, vršila radove na popravkama kvarova u ulicama: Malta, Trebevićka, Amira Muharemovića, Pofalićka i Humska. Pored planiranih radova na popravci kvarova, koje je izvodila dežurna ekipa, izvršene su i popravke kvarova na cjevovodima, na kojima je zbog veće količine isticanja vode to bilo prioritetno i neophodno, bez obzira na loše vremenske uslove, kao i nepristupačnost terena.

U subotu, u ulici Nalina br. 65, izvršena je popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi a u  ulici Zahira Panjete br. 164 otklonjen je kvar na priključku, gdje je sanacija kvara bila zahtjevna, kako zbog terena, tako i zbog ručnog iskopa, što je dodatno usporavalo i otežavalo radove.

U nedjelju, u ulici Derviša Numića, ugao ulice Teočaćka, došlo je do kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 300 mm. Po dolasku na predmetnu lokaciju, nakon neophodnih istraživačkih aktivnosti, dežurna ekipa je ustanovila, da se radi o puknuću cijevi po dužini. Bilo je neophodno zamijeniti šest metara vodovodne cijevi, te je za ovu aktivnost bila potrebna  dizalica i veliki kamion. Nakon aktivnosti na terenu, uspostavljeno je vodosnabdijevanje ovog lokaliteta i izvršena sanacija iskopa. Dio ulice na kojem su se izvodili radovi je zatvoren i obilježen propisanom signalizacijom.