Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Općina Centar i ViK: POČETAK IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE U NASELJU GRDONJ

19.11.2019 u 14:06

Općina Centar i ViK:  POČETAK IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE U NASELJU GRDONJ Općina Centar i ViK:  POČETAK IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE U NASELJU GRDONJ Općina Centar i ViK:  POČETAK IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE U NASELJU GRDONJ Općina Centar i ViK:  POČETAK IZGRADNJE VODOVODNE MREŽE U NASELJU GRDONJ

 

Danas je potpisan Sporazum o realizaciji radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Grdonj.
ViK Sarajevo rješava jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata kojim se rješava dugogodišnji problem vodosnabdijevanja.

Enver Hadžiahmetović, direktor ViK-a i Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar potpisali su danas Sporazum za izvođenje prve faze izgradnje cjevovoda u naselju Grdonj. U okviru prve faze projekta,  podrazumijeva se izgradnja cjevovoda dužine cca 480 metara, a profil cijevi je DN 100 mm.
Direktor KJKP ViK-a Enver Hadžiahmetović, istakao je značaj ovog projekta i osobito zadovoljstvo početkom realizacije istog.  "Ovo je jedan u nizu projekata u saradnji sa lokalnom zajednicom koji će zasigurno riješiti dugogodišnji problem. Radi se o izuzetno zahtjevnom terenu te je sam projekat zahtjevan zbog konfiguracije zemljišta. U dogledno vrijeme planirana je i druga faza projekta kojim će se zasigurno riješiti snabdijevanje ovog dijela naselja."

"Zadovoljstvo nam je što će ViK izvoditi ove radove. ViK će se domaćinski odnositi jer će ipak ViK upravljati i održavati ovaj sistem. Cilj nam je zapravo da je stanovništvo snabdjeveno vodom te da građani budu zadovoljni", istakao je Rašid Karamustafič, šef Odsjeka za investicije i komunalni rad Općine Centar.
Vrijednost ovih radova iznosi 181.937,11 KM a sredstva su osigurana kroz budžet Općine Centar.