Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU

14.09.2019 u 16:26

• Dužina trase na kojoj je izvršena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže je oko 270 metara • Rekonstrukcija vodovodne mreže ove ulice izvršena je u cilju smanjenja gubitaka u Zoni vodosnabdijevanja “Skenderija”

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo: RADOVI ZAVRŠENI U REKORDNOM ROKU

Radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Koševo, dionica od ulice Sutjeska do raskršća sa ulicama Bolnička i Patriotske lige, završeni su sedam  dana prije predviđenog roka.

Radovi su počeli 20. augusta 2019. godine i bilo je predviđeno da će trajati mjesec dana. Iako su bili veoma zahtjevni, njihovo izvođenje otežavalo je prisustvo velikog broja podzemnih instalacija kao i nepovoljne vremenske prilike, rekonstrukcija kanalizacione mreže završena je za deset dana a radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže završeni su sedam dana prije predviđenog roka.

Napominjemo, dužina trase na kojoj je izvršena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže je oko 270 metara. Rekonstrukcija fekalnog kanala izvršena je u dužini od 246 metara a kišnog kanala 206 metara, uz prespajanje postojećih priključaka za objekte. Rekonstruisano je oko 270 metara distributivnog cjevovoda, profila DN 200 mm, kao i prebacivanje priključaka, te izrada veza.

Rekonstrukcija vodovodne mreže ove ulice izvršena je u cilju smanjenja gubitaka u Zoni vodosnabdijevanja “Skenderija”, kojoj pripada ulica Koševo.  Realizacija ovih aktivnosti će imati veliki značaj u pogledu poboljšanja vodosnabdijevanja za navedeno područje.