AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 30.04.2024 u 15:03

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži - 30. 04. 2024.

U toku su radovi na prebacivanju priključaka u ulicama Mitra Šućura i Karpuzova, popravka glavne vodovodne cijevi DN 500 na spoju ulica Alipašina-Šipska, popravka glavne cijevi DN 400 u Velešićima, kao i popravke kvarova u ulicama Muhameda Hadžijahića i na spoju ulica Paromlinska-Igmanska.

Radnici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata su do sada prebacili dva priključka u ulici Mitra Šućura, tri priključka na privremeni vod prebačena su u ulici Karpuzova a u ulici Adžemovića izvršeno je blindovanje cijevi DN 400.

Popravka priključka izvršena je u ulici Gornja mahala a sanacija loma glavne cijevi izvršena je u ulici Muhameda Hadžijahića. Jedna ekipa vrši sanaciju iskopa.

Radnici Odjeljenja za opravke, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže su završili radove na popravci priključka u ulici Trebevićka.

U ulici Grbavička izvršena je popravka revizionog okna i nivelisanje poklopca. Jedna ekipa vrši dosipanje prokopa.

Radnici Odjeljenja za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije izvršili su čišćenje i pročepljenje kanala u ulicama Grbavička, Mjedenica i Buka, te na lokalitetu Blažuj, kao i crpanje vode iz iskopa u ulici Alipašina.

Crpanje septičke jame izvršeno je u ulicama Bajre Kaljanca, Reljevska, Bosanski ljiljan i Safeta Zajke, te na lokalitetu Mokrine a snimanje kanala izvršeno je u ulici Aleja Bosne Srebrene.

U sklopu proljetne akcije čišćenja “Sarajeco”, na lokalitetu općine Stari Grad izvršeno je čišćenje i pročepljenje slivnika u ulicama Iza Hrida, Nalina i Ferhadija a čišćenje podužnih rešetki u ulici Pogledine.