AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 29.04.2024 u 15:44

Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži - 29. 04. 2024.

U toku su radovi na vezivanju cjevovoda DN 300/300 u ulici Džemala Bijedića, rasjecanje glavne cijevi u naselju Poturovići, kao i radovi na popravci kvarova u ulicama Jajačka i Velešići.

Radnici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata su tokom dana vršili radove na prebacivanju priključaka u ulici Mitra Šućura, prebačeno je šest priključaka, te u ulici Karpuzova, prebačeno je 12 priključaka na privremeni vod.

Popravke kvarova na glavnim cijevima vršene su u ulici Alipašina na dva mjesta, popravka priključka izvršena je u ulici Maria Mikulića a rasjecanje glavne cijevi u ulici Muhameda efendije Pandže.

Radnici Odjeljenja za opravke, rekonstrukciju i izgradnju kanalizacione mreže u ulici Nahorevska vršili su radove na izradi separatnog priključka. Ugrađeno je 15 m DC DN 150 mm i jedan metar KC DN 150 mm. Radovi su završeni.

Radovi na popravci fekalnog priključka vršeni su u ulici Skenderija.

Radnici Odjeljenja za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije izvršili su čišćenje kanala u ulici Ilirska i čišćenje podužne rešetke u ulici Trg ZAVNOBiH.

Snimanje priključnog kanala izvršeno je u ulicama Alipašina i Kenana Demirovića a dvije ekipe vršile su crpanje vode iz iskopa u ulici Alipašina.