Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

18.07.2019 u 20:24

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  POPRAVKE KVAROVA NA VODOVODNOJ MREŽI

Danas su ekipe ViK-a vršile opravke kvarova na 16 lokacija. Radovi na opravci kvara na cjevovodu profila DN 500 mm izvedeni su u ulici Šipska. U ulici Kurta Schorka izvršena je opravka kvara na cjevovodu profila DN 300mm. Kvar je saniran obradom spoja. 

U Igmanskoj ulici na području općine Vogošća izvedeni su radovi na osposobljavanju zatvarača DN 300mm. Opravka kvara na cjevovodu profila DN 300 mm izvedena je u ulici Ljubljanska. 

Radovi na opravci kućnih priključaka izvedeni su u ulicama Iza Hrida, Alije Imamovića, Butilska, Porodice Foht na dvije lokacije i Triglavska. U ulici Alipašina na lokalitetu oko dvorane Zetra, izvedeni su radovi na iznalaženju i osposobljavanju podzemnih hidranata. 

Pored radova na opravci kvarova, služba je izvodila radove na prebacivanju priključaka na novopoloženi cjevovod u ulici Stari drum. Također izvršeno je izmještanje vodomjera i blindovanje priključaka u ulici Vlakovo. 
Ispiranje novopoloženih cjevovoda vršeno je u ulicama Ispod Budakovići i Branislava Nušića.