Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Reagovanje na tekst pod naslovom: “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen na portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine

18.05.2019 u 19:55

Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine Reagovanje na tekst  pod naslovom:  “Irhad Omeragić: Jesam sin vozača direktorice Azre Muzur, ali prvi put se prijavljujem” koji je objavljen  na  portalu “ Klix.ba” , dana 18.05.2019. godine

 

Dana 18.05.2019. godine Portal “Klix.ba” je  opet tendenciozno objavio netačnu informaciju da je Irhad Omeragić sin vozača direktorice Azre Muzur.

Ovo  apsolutno nije istina, jer se radi o sinu vozača koji radi u ovom preduzeću , ali  njegov otac nije vozač direktorice.

Dakle  Portal “Klix.ba”, nastavlja sa objavom neistinitih informacija i naručenih tekstova od strane vrlo prepoznatljivih izvora. Tekstovi  Klixa su intenzivirani procesom promjene upravljačkih struktura u preduzeću i dio su pojačanih pritisaka na direktoricu. Ovo je istovremeno pokušaj urušavanja ugleda preduzeća i namjera da se  negiraju svi naši uloženi napori i veoma dobri postignuti rezultati .

Vezano za objavu tekstova o raspisanom javnom oglasu za radna mjesta  na nastavku započetog NRW projekta , a uz saglasnost resornog ministarstva i Vlade Kantona Sarajevo (u prilogu : saglasnosti),  Klixu smo više puta upućivali demantije i reagovanja na njihove neistinito iznesene informacije. Međutim, Klix nikada u ovom periodu  nije objavio naša reagovanja u cjelosti, nego je samo segmentirano prenosio informacije,stavljajući ih u svoj kontekst ranije iznesenih neistina.

Takođe se dešavalo da  nikako nisu obajvljivali naša reagovanja, zanemarujući  argumente kojima smo uporno dokazivali da oni iznose neistinite informacije.

Ovo je razlog zbog kojeg smo odustali da Klixu šaljemo reagovanja na njihove tekstove o VIK-u, ali se zato ovaj put obraćamo svim ostalim medijima , kako bi se čula i druga strana i kako bismo dobili priliku da javnosti u Kantonu Sarajevo damo  istinite informacije.

Moramo istaći da su  radnici, koji su, do sada bili angažovani na NRW projektu, uglavnom  angažovani na molbe i preporuke Ministarstava za boračka pitanja, boračkih, šehidskih i RVI udruženja, te udruženja  maloljetnih boraca i specijalnih jedinica Armije BiH, za šta je preduzeću i direktorici uručeno više priznanja , zahvalnica i plaketa, te su  upriličene posjete s njihove strane ovom preduzeću.Posebno smo ponosni što smo jedno od rijetkih preduzeća, koje vodi brigu o ovoj najzaslužnijoj populaciji naše države.

Takođe, želimo da vas upoznamo da Uprava preduzeća priprema cjelovitu informaciju za javnost  o sljedećem:

-o neusvajanju  Izvještaja o poslovanju za 2018. godinu od strane novoimenovane v.d. Skupštine preduzeća , iako je Nadzorni odbor prethodno usvojio Izvještaj iz 2018. godine , koja je bila veoma dobra poslovna godina po svim ekonomskim, finansijskim i tehničkim  pokazateljima,

- o hronologiji aktivnosti i dešavanjima  vezanim za realizaciju EBRD kredita,

- o uspješnosti I faze NRW projekta , toku II faze NRW projekta i postignutim efektima i dr.

 

Sarajevo,18.05.2019.godine                                        KJKP ” Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo