Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Na lokalitetu Briješća i Bačića: IZGRADNJA PRIMARNE ATMOSFERSKE I FEKALNE KANALIZACIJE

07.05.2019 u 15:26

Na lokalitetu Briješća i Bačića:  IZGRADNJA PRIMARNE ATMOSFERSKE I FEKALNE KANALIZACIJE Na lokalitetu Briješća i Bačića:  IZGRADNJA PRIMARNE ATMOSFERSKE I FEKALNE KANALIZACIJE Na lokalitetu Briješća i Bačića:  IZGRADNJA PRIMARNE ATMOSFERSKE I FEKALNE KANALIZACIJE Na lokalitetu Briješća i Bačića:  IZGRADNJA PRIMARNE ATMOSFERSKE I FEKALNE KANALIZACIJE

Na lokalitetu Briješća i Bačića, u ulicama Safeta Zajke i Kurta Šorke, u mjesecu februaru počeli su radovi na izgradnji primarne atmosferske i fekalne kanalizacije sa spojevima na recipijent, rijeku Miljacku.

 

Projektom je predviđeno da se izvede oko 3500 metara atmosferskih i fekalnih kanala raznih profila od DN 300 do DN 1400, s tim da je samo jedan potez u dužini oko 380 metara separatni sistem ( Trasa 1) a preostali dio su atmosferski kanali ( Trasa 3), koji idu od ulice Safeta Zajke do rijeke Miljacke.

 

U toku su radovi na Trasi 3, na potezu od izljeva u rijeku Miljacku do okna K10. Dužina poteza atmosferske kanalizacije je oko 470 metara a cijevi su profila DN 1400. Do kraja aprila mjeseca je položeno oko 250 metara kanalizacionih cijevi.

 

Aktivnosti se izvode po utvrđenoj dinamici a završetak radova planiran je krajem maja mjeseca. Investitor ovih radova je Općina Novi Grad, izvođač firma „Manjo“d.o.o Sarajevo a nadzor radova vrši KJKP“VIK“.