Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Za potrebe izgradnje kompleksa kupališta u naselju Dobrinja: IZVRŠENO IZMJEŠTANJE FEKALNOG I ATMOSFERSKOG KANALA

03.05.2019 u 13:00

Za potrebe izgradnje kompleksa kupališta u naselju Dobrinja:   IZVRŠENO IZMJEŠTANJE FEKALNOG I ATMOSFERSKOG KANALA Za potrebe izgradnje kompleksa kupališta u naselju Dobrinja:   IZVRŠENO IZMJEŠTANJE FEKALNOG I ATMOSFERSKOG KANALA Za potrebe izgradnje kompleksa kupališta u naselju Dobrinja:   IZVRŠENO IZMJEŠTANJE FEKALNOG I ATMOSFERSKOG KANALA

Sredinom februara mjeseca, u ulici Senada Poturka Senčija na lokalitetu Općine Novi Grad, počeli su radovi na izmještanju fekalnog kanala FB 400 i atmosferskog kolektora AB 800 a za potrebe izgradnje kompleksa kupališta sa pratećim sadržajima u naselju Dobrinja.

 

Projektnu dokumentaciju je izradio KJKP“ViK“, odnosno Služba za projektovanje i nadzor a predviđeno je da se izvede oko 266 metara uličnog fekalnog kanala DN 400 i 18 metara atmosferskog kanala DN 800. Dubina iskopa bila je preko 4 metra a cijevni materijal je centrifugalni poliester.

 

Prilikom ovih radova riješeni su i nizvodni priključci, kao i privremeno rješenje za dva priključka, koji su spojeni u krugu planiranog kompleksa a trebalo bi da se konačno riješe u sklopu izvođenja ulične kanalizacije na ovom lokalitetu.

 

Radilo se etapno i po utvrđenoj dinamici a radovi su okončani u predviđenom roku.

Investitor ovih radova je Općina Novi Grad, izvođač „Unigradnja“d.o.o Sarajevo a nadzor radova vršio je „ViK“.