Pozivni centar

033 483 400
vijesti

U ulici Avdage Šahinagića: IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE

19.04.2019 u 14:08

  U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE   U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE   U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE   U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE   U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE   U ulici Avdage Šahinagića:   IZMJEŠTANJE VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE

Krajem mjeseca Marta 2019. godine započeli su radovi na izgradnji podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića. S obzirom da je buduća garaža locirana na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo je pristupila korekcijama na projektu kako bi se izvršilo izmještanje podzemnih instalacija na ovom lokalitetu.

 

U svrhu pripreme gradilišta, između ostalog, izvršeno je izmještanje parkinga, stubova javne rasvjete kao i ostalih podzemnih instalacija. Što se tiče vodovodnih instalacija, do sada je položeno 30 metara vodovodne cijevi profila DN 100 mm i 50 metara profila DN 150 mm. Nakon toga izvršit će se polaganje oko 60 metara cjevovoda profila DN 200 mm.

U toku izvođenja radova na izmještanju kanalizacione mreže, moralo se pristupiti korekcijama na projektu kako bi se izvršila izgradnja specifičnih revizionih okana a na pojedinim mjestima izmještanje potoka profila 1200 mm.

 

Ovaj projekat se realizira sredstvima Saudijskog fonda za razvoj putem Općine Stari Grad, dok je izvođač radova firma Džekos d.o.o.

 

Nadzor nad radovima na izmještanju vodovodne i kanalizacione mreže  ispred krajnjeg korisnika vrše uposlenici KJKP “ViK” d.o.o Sarajevo.