AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 04.08.2021 u 15:17

U sklopu rekonstrukcije vodovodne mreže iz kredita EBRD: REALIZACIJA VIŠE PROJEKATA

U sklopu rekonstrukcije vodovodne mreže iz kredita EBRD, izvode se radovi po projektu: „Glavni projekat rekonstrukcije i izmiještanja potisnog cjevovoda DN 500mm i distributivnog cjevovoda DN 400mm u dijelu ulice Bulevar Meše Selimovića (Općina Novi Grad“). Na predmetnoj dionici je i prelaz preko rijeke Miljacke (hidrotehnički most), kojim je riješen prelaz tri cjevovoda. Osim dva pomenuta, preko mosta je i potisni cjevovod DN 700mm koji transportuje vodu iz PS „Alipašin Most“ do Rezervoara „Kobilja Glava“. Ovim projektom je predviđena rekonstrukcija sva tri cjevovoda na potezu preko mosta.

Radovi na polaganju cjevovoda DN 500mm i DN 400mm (na potezu od PS „Alipašin Most“ do Otoke) su u završnoj fazi. Ostalo je još da se izvedu radovi na potezu oko hidrotehničkog mosta, ali će se moći izvoditi tek nakon završetka radova na cjevovodu DN 700mm. Novi potisni cjevovod DN 700mm je od čelika i izveden je na samom mostu. Večeras je planirano vezivanje istog na postojeći ispred i iza mosta, u periodu od 18:00 do 6:00 sati.

Na realizaciji ovog projektovanja kroz postupak javne nabavke odabrana je izvođačka firma „Mibral“ d.o.o. Sarajevo a podizvođač na čeličnom cjevovodu je firma „FUEL-BOS“ d.o.o. iz Zenice. Projekat je uradila Služba za projektovanje i nadzor KJKP „ViK“ d.o.o. Sarajevo.