Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici: RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI

22.03.2019 u 13:51

 Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI  Nakon više od 24 sata u Rustempašinoj ulici:    RADOVI SU USPJEŠNO ZAVRŠENI

 

 

 

Dana 21.03.2019. godine pristupilo se radovima na uvezivanju novoizvedenog potisnog cjevovoda DN 700 mm sa postojećim sistemom snabdijevavanja vodom.

 

Početak radova započeo je u 5 sati ujutru isključenjem potisnog voda iz sistema i evakuaciom vode, a kako bi se stvorili uslovi za rasijecanje i uvezivanje novopoloženog cjevovoda. Veze sa postojećim sistemom izvodile su se na dvije lokacije u ulici Rustempašina i u ulici Samira Ćatovića Kobre. Radovi u ulici Rustempašina izvodili su se  na frekventonoj raskrsnici uz prisustvo velikog broja instalacija i šahtova što je dodatno otežavalo izvođenje radova.

 

Izvođenje radova zahtijevalo je veliku preciznost, znanje i umijeće na poslovima montaže, kako bi se uklopio postojeći vod sa novopoloženim cjevovodom.

 

Montažni radovi su završeni u ranim satima 22.03.2019. godine, te se počelo se upuštanjem vode u sistem. Ugrađeni elementi na vezama kao i na dionici novoizvedenog cjevovoda profila DN 700 mm proizvode se isključivo po narudžbi.

Radovi na uvezivanju zahtjevali su veliku  angažovanost svih službi i mehanizacije. Pored Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata u izvođenju radova učestvovale su i Služba za distribuciju vode, Sanitarna služba koja je izvršila dezinfekciju ugrađenog materijala, Služba mašinskog održavanja.