Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

07.05.2021 u 14:28

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Uposlenici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata danas su vršili popravku kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u ulicama: Marcela Šnajdera, Porodice Foht, Grbavička, Humska a kvar na priključku popravljen je u ulici Butmirska cesta na dvije lokacije. U ulici Kasima Hadžića urađen je lom glavne cijevi.

 

U ulicama Kupreška i Kamenica izvođeni su radovi na prebacivanju priključaka na novopoložene cjevovode. U navedenim ulicama prebačena su po dva priključka, u Kupreškoj su blindovana dva a u Kamenici jedan priključak.

 

Radovi na ukidanju dijela cjevovoda izvođeni su u ulici Crni Vrh, izvršena su dva blindovanja DN 100 mm. U ulici Devet Šehida prebačen je jedan priključak, ventil je osposobljen u ulici Ploče a u ulici Mratnjevače vršeno je iznalaženje i osposobljavanje ventila, zatvarača i hidranta. Na lokalitetu Trg solidarnosti izvođeni su radovi na izradi privremene veze za uvezivanje novopoloženog cjevovoda DN 200 mm. Sanacija iskopa vršena je na više lokacija.

 

U toku su radovi na popravci kvara na vodovodnoj cijevi u ulicama Paromlinska, Reisa Fehima Spahe a u ulici Safeta Zajke, za kružni tok saobraćaja vrši se rasijecanje glavne cijevi DN 200 mm.