Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

16.04.2021 u 13:54

Ekipe Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata su danas pored popravljanja kvarova i radova u okviru NRW projekta, vršile radove na polaganju cjevovoda, te uvezivanju rekonstruisanog cjevovoda.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Nastavljeni su radovi u ulici Kupreška na polaganju cjevovoda DN 100 mm, položeno je 12 metara cjevovoda. U ulici Bulevar Mimara Sinana izvode se radovi na uvezivanju rekonstruisanog cjevovoda DN 200 mm, urađena je veza DN 200/150 mm.  

Popravka kvarova na glavnoj vodovodnoj cijevi DN 100 mm vršena je u ulici Kolodvorska.  U ulici Alipašina, na dvije lokacije izvedena je popravka kvara na glavnoj cijevi DN 500 mm a velika dubina iskopa je dodatno otežavala radove. Kvarovi na priključcima popravljeni su u ulicama: Slatinski put, Rušida Prgude, Breka a zatvarači u ulicama Asima Ferhatovića i Trg heroja. Na više lokacija izvodjeni su radovi na sanaciji iskopa. 

U toku su radovi na popravci kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi DN 350 mm na uglu ulica Fra Anđela Zvizdovića i Kranjčevićeva.