Pozivni centar

033 483 400
vijesti

U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA

13.03.2019 u 23:00

U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA U ulici Nova: EKIPE ViK-a NA TERENU U NOĆNIM SATIMA

U ulici Nova, ekipe KJKP "ViK"-a vrše popravku kvara na cjevovodu profila DN 600 mm. Radi se o kvaru na odlaznom čeličnom cjevovodu iz Rezervoara Skenderija.

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je u okviru ovih radova izvršila sve potrebne pripremne radnje za bezbjednu opravku kvara na dubini od oko 2 metra. S obzirom da je riječ o čeličnom cjevovodu, popravci kvara pristupila je Služba za mašinsko održavanje koja je izvršila autogeno rasijecanje čelične cijevi i trenutno se vrše radovi na zavarivanju iste kako bi se sanirao oštećeni dio cjevovoda.

Nakon završenog zavarivanja po donjem dijelu cijevi gdje je došlo do velikog oštećenja, pristupilo se radovima na zavarivanju gorenjeg dijela. Također se planira izvršiti dodatno bočno ojačanje cjevovoda.

Nakon završetka radova izvršit će se upuštanje vode u sistem. Molimo potrošače sa ovog lokaliteta za strpljenje i razumijevanje.