Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Predmet: Demant na tekst objavljen na portalu Klix.ba

02.03.2019 u 16:30

Predmet: Demant na tekst objavljen na portalu Klix.ba

KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo
02.03.2019.godine

Ovom prilikom demantujemo tekst, objavljen na portalu Klix.ba pod nazivom:"Vodovodne cijevi na Stupu bez saglasnosti vlasnika parcele, inspekcija ranije obustavila radove (https://www.klix.ba/vijesti/vodovodna-cijev-na-stupu-postavljena-bez-saglasnosti-vlasnika-parcele-inspekcija-ranije-obustavila-radove/190301066) u kojem izvođač radova Euro - Izgradnja navodi da je lokalna vodovodna cijev položena u privatnoj parceli bez saglasnosti vlasnika te da se ista obrušila usljed pojačanog pritiska.

Izvođač radova Euro - Izgradnja, izvođenjem radova na izgradnji objekta izvršio je otkopavanje vodovodne cijevi profila DN 100 mm i tako ugrozio stabilnost cjevovoda. 
Predmetni cjevovod nije lokalni kako navodi izvođač radova, već je riječ o cjevovodu koji je položen 2010. godine u sklopu vanjskog uređenja stambeno poslovnih objekata u svrhu snabdijevanja vodom i isti je dio sistema vodovoda. 

Izvođenjem radova izvođač Euro - Izgradnja je otkopao vodovodnu cijev u dužini od 20 m, nije obezbjedio građevinsku jamu niti je obavijestio KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o Sarajevo da je otkopao cjevovod koji je unesen u katastar podzemnih instalacija već je cijev ostavio bez oslonaca zbog čega je došlo do njenog obrušavanja, a ne kako je u tekstu naveo zbog povećanja pritiska. 
Pritisak u zoni vodosnabdijevanja je konstantan.