Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine

01.03.2019 u 16:11

    Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine     Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine     Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine     Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine     Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine     Predmet: Demant na tekst  pod naslovom:  “Dramatično na Stupu: Ugrožena stambena zgrada i gasovod” , koji je objavljen  na  portalu “Klix.ba” , danas 01.03.2019. godine

 

 

Na lokalitetu Stup, kako smo već ranije obavijestili javnost, usljed radova od strane izvođača radova na iskopu za izgradnju stambene zgrade, došlo je do padanja vodovodne cijevi usljed potkopavanja cjevovoda pri izvođenju građevinskih radova na jami.

 

Dakle, nije došlo do pucanja cijevi kako stoji u tekstu, nego je zbog ovih radova došlo do ugroženosti našeg cjevovoda koja se obrušila u dužini oko 20 metara. Pored vodovodnih cijevi ugrožene su i plinske instalacije.

 

Šire područje je ostalo bez vode a ekipe “ViK”-a su već od ranih jutarnjih sati na terenu i nastoje da prebacivanjem priključaka, snabdiju objekte vodom. 

 

Također, na lokalitetu Džemala Bijedića na potezu Ilidže prema gradu, izvodi se objekat stambene zgrade i u samoj blizini je napravljena velika deponija zemlje i ostalog materijala te je time ugrožen potisni cjevovod profila DN 700 mm za pravac pupmanja Bačevo-Mojmilo.

 

Napominjemo da je na lice mjesta na lokalitetu Stup, gdje je došlo do obrušavanja cjevovoda, izašao MUP Kantona Srajevo, Civilna zaštita i Građevinska inspekcija Općine Ilidža i Sarajevogas.