Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

25.09.2020 u 15:00

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Danas je popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi profila DN 100 mm vršena u ulicama Jarčedoli i Bistrik basamaci. U ulici Reisa Fehima Spahe čikma popravljen je kvar na glavnoj cijevi profila DN 80 mm a kvarovi na priključcima popravljeni su u Alipašinoj ulici.  

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata je u krugu Rezervoara “Buća potok” vršila racijecanje glavne vodovodne cijevi profila DN 300 mm.

U ulici Rosulje nastavljeni su radovi na izradi novog priključka na vodovodnu mrežu a na lokalitetu Bjelašnice urađen je novi priključak. U ulici Džemala Bijedića vršene su pripreme za tlačnu probu a na Trgu ZAVNOBiH-a izvršena je izmjena zatvarača profila DN 50 mm.  

Pored navedenih aktivnosti, uposlenici službe su u ulici Krivoglavci prebacili dva priključka a u ulici Fra Matije Divkovića prebačena su četiri priključka na novopoložene cjevovode.

U ulici Paje Sokak vršeni su radovi na uvezivanju novopoloženog cjevovoda DN 200 mm, te radovi na prebacivanju priključaka na novopoloženom dijelu cjevovoda. Urađena je veza DN 100/100 mm i izvršena ugradnja hidranta.

U toku su radovi na popravci kvara u ulici Muhameda ef. Pandže.