Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

18.09.2020 u 14:37

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

Zaposlenici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata, danas su, u ulici Goruša br.13 nastavili radove na popravci priključnog kanala. U toku su radovi na ručnom otkopavanju priključnog kanala u dužini pet metara. Snimanjem cijevi kamerom ustanovljeno je da priključna cijev jednim dijelom prolazi ispod stambenog objekta, te je potrebno njeno izmještanje. Radovi se nastavljaju.

 

U ulici Donji Kartal br. 10 vršeni su radovi na otkopavanju i snimanju sabirnog kanala na mjestu gdje se pojavila rupa. Izvršena je obrada spoja i ponovno zatrpavanje iskopa.

Također, jedna ekipa je vršila radove na obilasku i dosipanju prokopa u ulicama Maguda, Hadžiabdinica, Skenderija, Humska i Radnička.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, vršilo je radove na mašinskom čišćenju i pročepljenju slivnika i kanala, na širem području grada, kao i crpanje septičkih jama.