Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

10.07.2020 u 15:16

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

Uposlenici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata danas su u ulici Zabosnice br. 26 završili radove na izradi kanalizacionog priključka profila 150 mm, cijevima od centrifugalnog poliestera, u dužini tri metra.  

 

U ulici Vogošćanskog odreda br. 88, izvršena je montaža šest metara cijevi od centrifugalnog poliestera, profila 200 mm i šest metara cijevi od centrifugalnog poliestera, profila 150 mm. Radovi na ovom lokalitetu su završeni.

U ulici Fra Matije Divkovića izvršena je montaža dva kanalizaciona priključka, u dužini od sedam metara a u ulici Brezanska urađena je montaža kanalizacionog priključka, u dužini tri metra.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas je, po planu dnevnih aktivnosti, vršilo radove na mašinskom čišćenju i pročepljenju slivnika u ulicama: Džemala Bijedića, Srđana Aleksića, Radenka Abazovića, Odobašina. Pročepljenje uličnog kanala vršeno je u ulici Magistrala, pročepljenje priključnog kanala u ulici Hamdije Kreševljakovića i Muhameda Hadžijahića a čišćenje kanala u ulici Tepebašina. Aktivnosti na ručnom čišćenju podužnih rešetki nastavljaju se i dalje u kontinuitetu na lokalitetu Trg ZAVNOBiH-a. Crpanje septičkih jama izvođeno je u ulicama: Safeta Zajke, Bjelougovićka, Mihaljevska.