Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: AKTIVNOSTI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

09.07.2020 u 14:12

Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: AKTIVNOSTI NA KANALIZACIONOJ MREŽI Služba za održavanje kanalizacione mreže i objekata: AKTIVNOSTI NA KANALIZACIONOJ MREŽI

Uposlenici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata su na lokalitetu Hotonj IV nastavili radove na izradi separatnog kanala. Danas je položeno tri metara poliesterske cijevi, profila DN 300 mm. Također, urađena su dva reviziona okna, čime su radovi na ovom lokalitetu završeni.

U ulici Brezanska urađena je montaža dva kanalizaciona priključka, koji se izvode keramičkim cijevima profila DN 150 mm.

U ulici Šerifa Loje kod broja 34 izvršena je ugradnja armirano betonskog poklopca na šahtu.

Jedna ekipa je bila nagažovana na obilasku i dosipanju prokopa na više lokacija u gradu.

  

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas je po planu dnevnih aktivnosti, vršilo radove na mašinskom čišćenju i pročepljenju slivnika u ulicama: Fetaha Bećirbegovića, Radenka Abazovića, Odobašina, Malta, Ćamila Marića. Čišćenje kanala i slivnika vršeno je u ulici Braće Kršo, čišćenje kanala u ulicama Odobašina i Tepebašina. Crpanje septičke jame urađeno je u ulici Bajre Kaljanca, sapiranje prokopa u ulici Gradačačka a ručno čišćenje podužnih rešetki se u kontinuitetu vrši na lokalitetu Trg ZAVNOBiH-a.