Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata: RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

08.07.2020 u 15:08

Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI Služba za održavanje vodovodne mreže i objekata:  RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI

Uposlenici Službe za održavanje vodovodne mreže i objekata danas su u ulici Grdonj, ugao ulice Idriza Ahmetovića izvršili popravku kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 150 mm. Popravka kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi, profila DN 100 mm izvedena je i u ulici Rudija Alvađa.

 

U ulicama: Put Famosa, Armaganuša, Mehmeda Handžića izvršena je popravka kvara na priključnim cijevima, u ulici Tepebašina rekonstrukcija priključka a u ulici grada Bakua  popravka zatvarača na priključnoj cijevi profila DN 80 mm.  U ulici Grličića brdo popravljen je kvar na dvije lokacije. U ulici Carina izvršena je izmjena uličnog ventila. Isti je popravljen i u ulicama Menjak, Orahovačka i Avde Palića, gdje je izvršena i ugradnja hidranta, koji je  osposobljen i u ulici Aerodromska. U ulicama Avde Palića i Hasana Merdžanovića izvršeno je blindovanje priključaka a u ulici Radenka Abazovića blindovanje gradilišnog priključka.

Ispiranje cjevovoda vršeno je u ulici Blažujski drum do broja 2. U ulici Ahmeda Rizve izvođeni su radovi na prespajanju priključaka na novopoloženi cjevovod, te je prespojeno devet priključaka.

Također, na više lokacija vršena je sanacija iskopa.

 

U toku su radovi na popravci kvara na glavnoj vodovodnoj cijevi u ulici Gradačačka.