Pozivni centar

033 483 400
vijesti

Na lokalitetu Hotonj IV: AKTIVNOSTI NA IZRADI SEPARATNOG KANALA

08.07.2020 u 13:42

 Na lokalitetu Hotonj IV: AKTIVNOSTI NA IZRADI SEPARATNOG KANALA  Na lokalitetu Hotonj IV: AKTIVNOSTI NA IZRADI SEPARATNOG KANALA  Na lokalitetu Hotonj IV: AKTIVNOSTI NA IZRADI SEPARATNOG KANALA  Na lokalitetu Hotonj IV: AKTIVNOSTI NA IZRADI SEPARATNOG KANALA

Uposlenici Službe za održavanje kanalizacione mreže i objekata danas su na lokalitetu Bjelašnica - Babin do vršili aktivnosti na montaži šahtova u sklopu izvođenja priključaka na kanalizacionu mrežu. Također, na navedenom lokalitetu vršeno je i otkopavanje zatrpanih poklopaca na revizionim oknima, te njihovo nivelisanje.

Na lokalitetu Hotonj IV nastavljene su aktivnosti na izradi separatnog kanala. Danas je položeno 12 metara cijevi, profila DN 300mm.  Radovi se nastavljaju sutra.

U ulicama Brezanska i Fra Matije Divkovića u toku su radovi na montaži separatnih kanalizacionih priključaka.

 

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas je vršilo radove na mašinskom čišćenju i pročepljenju slivnika u ulicama Fetaha Bećirbegovića i Nedima Filipovića, čišćenje kanala i slivnika u ulici Dajanli Ibrahim-bega i Grbavička, pročepljenje priključnog kanala u ulici Stupska ručno čišćenje slivnika u Bolničkoj. Ručno čišćenje podužnih rešetki vrši se u kontinuitetu na lokalitetu Trg ZAVNOBiH-a. Crpanje septičke jame vršeno je u ulici Safeta Zajke i na lokalitetu Hrasnički stan a sapiranje prokopa u ulici Rudija Alvađa.