AKTUELNOSTI I OBAVJEŠTENJA

Objavljeno 08.02.2019 u 14:53

Ekipe Pogona “Kanalizacija” u Busovači: SANIRANJE ŠTETE NA KANALIZACIONOJ MREŽI

 

 

 

Sarajevo, 08.02.2019. godine, Na zahtjev Federalne uprave civilne zaštite, a u skladu sa Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo timovi Federalne uprave civilne zaštite ( FUCZ), zajedno sa pripadnicima  vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite KS i uposlenicima KJKP “ Vodovod i Kanalizacija” angažovani su na saniranju nastalih šteta uzrokovanih poplavama, a naročito u snabdijevanju pitkom vodom stanovnike općine Busovača.

 

S obzirom na to da voda na području Busovače još uvijek nije za piće, pripadnici FUCZ svakodnevno u ova mjesta dopremaju cisterne s pitkom vodom koje su obezbijedili uz pomoć Vlade KS i KJKP “ViK” d.o.o. Sarajevo

 

Pored navedenih problema u vodosnabdijevanju, a usljed naglog topljenja snijega i padavina dolazi do začepljenja kanala i kanalizacionih odvoda.

 

KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o Sarajevo je stavila na raspolaganje specijalno kombinovano vozilo  - Woma sa posadom, za otčepljavanje i pročišćavanje kanalizacione mreže.

 

Prioritet je otčepljavanje i pročišćavanje kanalizacije u objektima Doma zdravlja, obdaništa i drugih socijalnih ustanova u kojima boravi veći broj ljudi.