Pozivni centar

033 483 400
vijesti

TREĆA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O VODOSNABDIJEVANJU "TRENCHLESS BALKANS 2019"

17.10.2019 u 15:06

TREĆA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA  O VODOSNABDIJEVANJU "TRENCHLESS BALKANS 2019" TREĆA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA  O VODOSNABDIJEVANJU "TRENCHLESS BALKANS 2019"

 

Na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu (IUS) danas je počela treća Međunarodna konferencija i izložba o vodosnabdijevanju i gubitku vode u vodovodnim sistemima pod nazivom “Trenchless Balkans 2019”.

Konferenciju je otvorio dekan Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Sencer Yeralan. Potom se obratio predsjednik Udruženja za infrastrukturu i trenchless tehnologije u Turskoj, Yasin Torun i predsjednik Rumunskog udruženja za trenchless tehnologiju. U uvodnom dijelu obratio se i direktor KJKP "ViK"-a Enver Hadžiahmetović, kao i zamjenik direktora Istanbulskog vodovoda, dr.Safak Basa.

Ova dvodnevna konferencija ima za cilj prezentirati i istražiti savremene tehnologije koje se koriste za sanaciju gubitka vode, te ponuditi nova tehnološka rješenja za siguran i kvalitetan transport vode od izvorišta do krajnjeg potrošača.
Također, učesnici i gosti konferencije iz svijeta privrede, javnih preduzeća vodovoda i kanalizacije imaju priliku da se povežu i uspostave eventualnu saradnju i nova partnerstva.